Social Icons

.

luni, 22 iunie 2009

Florile lunii iunie

Am creat un mini-catalog al florilor de gradina ce infloresc in luna iunie:Coreopsis


Coreopsis este o planta din familia Asteraceae. In lume exista peste 35 de specii de Coreopsis. 28 de specii sunt originare din America de Nord iar restul din America Centrala si America de Sud. Florile sunt de obicei de culoare galbena.
Coreopsis infloreste din luna iunie pana in luna septembrie.Digitalis

Digitalis este o floare originara din Europa, Asia Centrala si de Vest, precum si din Africa. Florile au o forma tubulara si culori ce variaza intre mov si roz precum si de la alb la galben. Putem spune ca este o planta dominanta in gradina, aceasta atingand inaltimi de pana la 2,5 metri. Digitalis infloreste din luna iunie pana in luna noiembrie.
Gazania

Este o planta cu o inaltime de 15-20 cm, care prefera locurile insorite si cu umiditate scazuta. Se poate cultiva in orice fel de sol si suporta seceta. Infloreste din iunie pana in octombrie. Este o planta decorativa, cu frunze verde inchis si flori asemanatoare margaretelor, cu un diamentru de aproximativ 6 cm si colorate in alb, crem, galben, roz, portocaliu sau rosu.

Macul de iunie

Spre deosebire de floarea simpla a macului rosu salbatic, macul de gradina are floarea batuta si cuprinde o paleta larga de nuante. Se insamanteaza de obicei in martie-aprilie si incepe sa infloreasca la sfarsitul lui iunie, inceputul lui iulie. Daca doriti sa infloreasca mai devreme, puteti pune semintele deja din septembrie sau octombrie.
Daca il plantati in mai, macul dumneavoastra va inflori in septembrie. Macul rosu prefera solul afanat si un loc expus cat mai mult la soare.
Un alt soi de mac foarte cunoscut este macul islandez (Papaver nudicaule), care la noi se planeteaza de doua ori pe an. Se insamanteaza in iulie si incepe sa infloreasca anul urmator, in aprilie-mai, in nuante diferite, de la rosu pana la galben.
Orice culoare ar avea si oriunde ar creste, pe camp sau in gradina, floarea de mac farmeca prin simplitate si gingasie.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Spuneti-va parerea...

 

Copyright © 2008-2018 - Casa si Gradina

Display Pagerank