joi, 25 decembrie 2008

Craciun Fericit !


Iata ca a sosit si Craciunul, primul pe care-l travesreaza acest blog. Va urez tuturor un Craciun Fericit, sa aveti parte numai de bucurii alaturi de cei dragi si sa primit exact cadourile pe care vi le-ati dorit de-a lungul acestui an 2008. Multa sanatate, fericire si LA MULTI ANI ! Sarbatori Fericite !

luni, 8 decembrie 2008

Decoreaza-ti casa pentru sarbatorile de iarna

Sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi. Toata lumea alearga in perioada asta dupa brazi, globulete, instalatii de iluminat multicolore, cadouri si cate si mai cate. Am sa ma opresc astazi asupra urmatorului subiect: decorarea casei pentru sarbatorile de iarna. Va prezint mai jos cateva exemple de decoratiuni:

Decoratiune pentru intrarea in casa "Candy Entryway" . O decoratiune vesela, culorile de baza: alb-roz.

Decoratiunea "Mii de luminite" . O decoratiune simpla dar plina de farmec.


Decoratiunea "Green Entrance" . Asocierea natura-tehnica a dat roade in acest caz.


Decoratiunea "Light Columns"

Decoratiune de sarbatori pentru gradina : "Gradina Minunata"


Semineu de sarbatori. Designer: Frank Fontana


Nici bucataria nu trebuie neglijata de sarbatori. Pe aceasta o putem numi "Bucataria Renilor"


O masa cu adevarat festiva. Bradul este impodobit cu luminite in forma de stelute. (Sper ca se gasesc si la noi)


Decoratiunea "Christmas Stairs"


Aici cred ca au exagerat cu luminitele. Dar cu siguranta ii incanta pe copii.

PUTETI VEDEA IMAGINILE LA DIMENSIUNILE ORIGINALE DAND CLICK PE ACESTEA

luni, 1 septembrie 2008

Cum sa alegi mobilierul de gradina ?

" Gradina si terasa pot deveni adevarate spatii reconfortante, daca alegeti piese de mobilier pentru exterior in acord cu stilul de amenajare si aspectul acestora.

Vremea frumoasa si foarte calduroasa din a doua parte a verii ne indeamna sa iesim din casa si sa ne bucuram de natura. Pentru a ne relaxa in aer liber, nu este necesar sa facem drumuri pana la munte sau in afara orasului, ci doar sa cream in gradina sau pe terasa zone confortabile, unde sa luam masa, sa ne petrecem dupa-amiezele cu prietenii sau sa facem plaja.

Daca nu aveti inca amenajat un astfel de spatiu destinat relaxarii, nu este timpul pierdut. Indiferent de dimensiunile locului de care dispuneti, fie ca este vorba de o gradina cu vegetatie abundenta, de o curticica la strada, de o terasa la nivelul solului sau de un balcon mai spatios, zona poate fi pusa in valoare cu ajutorul pieselor de mobilier potrivite.
Acestea vor fi alese in functie de aspectul si stilul gradinii. Mobilierul din plastic este usor de intretinut si manevrat, poate fi mutat cu usurinta dintr-un loc in altul si nu ocupa mult loc in ceea ce priveste depozitarea.
Cel realizat din lemn se preteaza foarte bine intr-un cadru rustic, dar nu numai. Datorita varietatii mari de modele si esente, acesta se potriveste oricarui stil de amenajare. Piesele de mobilier din lemn necesita o atentie deosebita in ceea ce priveste amplasarea, deoarece tratamentele speciale antiumezeala nu sunt suficiente in cazul in care acestea sunt lasate in ploaie.
Pentru o gradina cu tenta romantica, mobilierul din metal este cel mai potrivit, fie ca este vorba de fier forjat, fonta turnata sau metal vopsit.
Ideale pentru terase acoperite si verande, impletiturile din ratan si bambus dau peisajului tente exotice. In plus, ele sunt adecvate si interiorului locuintei, ajutandu-va sa economisiti spatiul pretios, prin utilizarea aceluiasi mobilier si inauntru, si afara (cand vremea este frumoasa).

Daca vreti sa dati o nota moderna coltului dumneavoastra de relaxare, atunci alegeti mobilier din aluminiu sau inox, cu design asemanator celui din cafenele.
In completarea acestei zone de recreere, puteti alege corpuri de iluminat pentru gradina, asortate stilului mobilierului. Ca elemente de decor, folositi ghivece cu flori sau pergole pe care se urca plante agatatoare si care formeaza o bariera de verdeata, oferind astfel intimitate spatiului de relaxare. "
" " sursa: www.121.ro
© copyright Hiparion

Daca alegeti sa aveti un mobilier din lemn exotic puteti opta pentru mobilierul din lemn de tec.
Lemnul de tec (teak) este cunoscut de decenii pentru durabilitatea lui si pentru faptul ca nici apa, nici zapada si chiar apa sarata de mare nu il pot distruge. Il puteti folosi atat pe terase cat si pe marginea piscinei.


Si pentru a va bucura de gradina si pe vreme ploioasa puteti alege sa va construiti un foisor pe gustul dumneavoastra. Foisorul de gradina transforma intr-o oaza de liniste si relaxare un colt din gradina , este locul ideal de luat masa, un loc minunat unde puteti sa ii chemati pe toti prietenii la dumneavoastra decat sa iesiti in oras.


joi, 3 iulie 2008

Cum sa faci din casa ta o casa inteligenta

In trecut, casele noi erau construite folosind 2 tipuri de cabluri: cablu electric pentru reteaua electrica si cablu telefonic. Casele moderne au nevoie de mai mult decat atat. Numarul crescand de computere personale, aparate electrocasnice, sisteme audio-video sau sisteme de securitate, i-a impins pe constructori sa vina cu oferte de scheme de automatizare a casei care sa inglobeze intreaga tehnologie prezenta in casa, realizand astfel adevarate case inteligente.
Aceste retele avansate realizate de obicei din cabluri UTP cat 5 sau cabluri coaxiale permit proprietarilor sa personalizeze utilizarea tehnologiilor in functie de nevoile fiecaruia. Sunt disponibile si retelele realizate din fibra optica, insa instalarea lor este mai dificila si automat mai scumpa. (Spe exemplu, casa lui Bill Gates din Seattle in valoare de 30 de milioane de dolari, are in dotare o retea de fibra optica lunga de cativa kilometri. Invitatii primesc la intrare chip-uri prin care pot controla luminile, temperatura sau alte optiuni, in timp ce se plimba prin casa).
Gama de oferte variaza de la un simplu sistem de securitate care te poate alerta pe computerul de la serviciu cand ceva nu este in regula acasa, pana la sisteme complete de automatizare a casei ce pot integra sistemele de divertisment, luminile interioare si exterioare, sistemul de irigare a gazonului, sistemul de climatizare si punctele de acces la internet.
Specialistii precizeaza ca cel mai important atunci cand construiesti o casa noua si doresti un astfel de sistem, este sa contactezi inca din faza de proiect o firma specializata in automatizarea caselor, pentru a realiza traseul cablurilor astfel incat, reteaua sa fie cat mai utila si mai economica.
O data ce instalatia este terminata, beneficiarii pot controla intreg sistemul cu ajutorul unor panouri touch-screen ce pot fi montate in nise din perete atent pozitionate, sau a touch-screen-urilor mobile. Folosind toch-screen-urile mobile, beneficiarii pot realiza diferite programe ale luminilor din casa dotate cu senzori de miscare. Pot actiona jaluzelele ridicandu-le sau coborandu-le, pot seta o anumita temperatura in casa, sau o anumita temperatura a apei din piscina.
Tehnologia de automatizare are aplicatii in special pentru casele de vacanta . Tehnologia senzorilor se dezvolta foarte rapid. Exista senzori care pot depista umezeala din pivnita, si te pot alerta chiar si la mii de km distanta. Sistemul poate crea programe de iluminat variabil al casei, dand impresia ca aceasta este locuita, descurajand astfel hotii cat timp tu esti plecat.
Folosind touch-screenurile sistemului de automatizare, beneficiarii
acestei case pot controla jaluzelele, luminile, pot avea acces la
sistemele audio si video, pot regla temperatura, pot realiza programe
video pe ecranele din camerele copiilor.

Un touch-screen ca acesta poate controla un sistem automat
al schemei de iluminat exterior, poate oferi informatii despre
vreme si poate rula un program de "bun-venit" ce deschide usile
garajului si porneste iluminatul cand masina proprietarului
se apropie.

duminică, 22 iunie 2008

Natura la tine acasa

Piesele de mobilier din ratan şi bambus sunt la mare căutare, ele fiind potrivite pentru orice încăpere.

Amenajările interioare care folosesc elemente naturale sunt la modă, mai ales că ele oferă un plus de prospeţime încăperilor. Specialiştii în design recomandă celor care vor să abordeze un stil exotic, african, mobilierul din fibră vegetală. „Este bine să se evite asocierea elementelor naturale cu cele clasice sau cu un stil ultramodern“, spune Wanda Dinu, designer de interioare la firma Unid Design. Acest tip de mobilă este foarte indicat persoanelor nonconformiste, care vor să iasă din tipare construindu-şi un spaţiu interior unic şi îndrăzneţ. „Piesele realizate din fibre naturale asigură originalitatea locuinţei. Executate manual, ele adaugă exotism“, spune Silviu Ionescu, product manager al Mobexpert.

De la etno la elegant

Mobilierul din ratan se poate folosi în toate spaţiile funcţionale. „Este un material care coenferă unicitate fiecărei piese deoarece se lucrează manual. Practic, fiecare piesă este o operă de artă“, explică Toni Anastasiei, designer de interioare la Arhitectural Design, din Bucureşti. Specialiştii de la Mobexpert au inclus piesele de mobilier din ratan în colecţia etnic-şic, ea conţinând atât canapele din ratan cu tapiţerii din fibre naturale, cât şi seturi pentru dormitoare. Ratanul poate fi utilizat pentru a obţine stiluri şi forme care variază de la cele cu accente etno la cele elegante.

Combinaţii cu materiale textile

Realizată în stil asiatic, mobila din bambus este uşor de manevrat şi de întreţinut. Materialul este foarte permisibil, oferind posibilitatea de a fi lucrat uşor, asortat cu diferite culori şi chiar cu mai multe materiale. „Poate fi combinat cu materiale metalice, cromate, obţinând contraste de mare efect“, spune Silviu Ionescu. Pentru a completa aceste piese de mobilier, recomandă Toni Anastasiei, este bine să fie alese materiale textile în culori calde, precum crem, bej sau maro.

Confortabil şi original

Piesele de mobilier realizate din zambilă de apă au aspect natural şi îndrăzneţ. Împletitura din zambilă de apă oferă un aspect fin şi nu prezintă protuberanţe neregulate, care ar putea distruge materialele textile. Zambila de apă este cea mai rezistentă fibră şi cea mai flexibilă, asigurând confort şi durabilitate. Paleta coloristică naturală le face să se încadreze firesc şi armonios în orice interior.














DE EFECT. O masă şi şase scaune din bambus,
ingenios decorate,pot transforma total un colţ al casei


IDEAL. Combinaţia de ratan, accesorii, sticlă şi
culori face sufrageria perfectăpentru relaxare

sursa : http://www.evz.ro/

duminică, 20 aprilie 2008

Totul despre bonsai

Ce este un bonsai?
Bonsaiul este arta miniaturizarii plantelor; bonsai este numele dat oricarei plante care este cultivata in ghiveci si care este mentinuta la o dimensiune mai mica sau chiar mult mai mica decat cea normala. Japonezii au rafinat atat de mult tehnica bonsaiului, incat acum sunt capabili sa creeze peisaje intregi in miniatura, pana la cel mai mic detaliu. Cel mai perfect bonsai este cel care, atunci cand e privit, seamana incredibil de mult cu arbustul asa cum arata in realitate, in habitatul sau natural; ca bonsai, el va avea un trunchi mult mai mic, noduros, ramuri si frunze mult mai mici. Pentru chinezi, bonsaiul este mai mult o forma contorsionata; el trebuie sa reprezinte mai degraba un simbol sau o anumita forma, decat un copac adevarat. Pentru un gradinar obisnuit... bonsai poate fi si un copac pitic sau o planta uitata care trebuia asezata in gradina de mult timp si care a trebuit sa se acomodeze la conditiile oferite de ghiveci.



Ce plante pot fi transformate in bonsai
Orice planta poate deveni un bonsai, daca poate lua o forma mai mica decat cea normala si daca poate rezista ani intregi plantata in ghiveci; chiar si ierburile pot lua forma aceasta. Ideea din spatele bonsaiului este sa creati inghiveci un aranjament miniatural atragator. Planta poate fi stilizata in asa fel incat sa corespunda modului in care trebuie sa arate un bonsai; pentru a realiza acest lucru, planta trebuie taiata regulat, de aceea se aleg in general arbusti sau tufe care pot fi intretinute mai usor. Cei care sunt pasionati de arta bonsaiului vor experimenta cu siguranta pe arbusti mai dificili. O lege esentiala cand vine vorba de crearea unui bonsai este sa tineti seama mai intai de necesitatile plantei si apoi de regulile de realizare a bonsaiului (daca exista astfel de reguli). Intrebarile la care trebuie sa raspundeti sunt:
- radacinile arborelui pot fi tunse?
- ramurile pot fi taiate?
- planta va rezista daca e plantata intr-un ghiveci?
Nu uitati ca orice modificare ati face in forma si modul de ingrijire al plantei, acestea nu trebuie sa il afecteze negativ.
Unde se tine bonsaiul
Acest lucru depinde in intregime de planta aleasa si de cat de multa atentie va primi din partea gradinarului. Cei mai des intalniti bonsai sunt arbori mici, cu forma bine conturata, care sunt plantati in ghivece foarte joase. Pamantul se va usuca foarte repede, asa ca planta va trebui udata mai des: chiar si de trei ori pe zi, daca este tinuta afara, vara, inbataia directa a soarelui; daca e tinuta la umbra, atunci trebuie udata numai o data pe zi. Majoritatea celor care ingrijesc un bonsai isi instaleaza sisteme automatice de irigare, pentru a fi siguri ca arborele nu ramane fara apa. Iata cateva sfaturi:

- bonsaiul trebuie tratat la fel cum ati trata planta in mediul ei natural;

- daca arbustul este de tipul celor care cresc in gradina, atunci acesta trebuie tinut afara;

- o planta care iubeste umbra trebuie tinuta la umbra;

- pinii, de exemplu, in afara perioadelor foarte calde, trebuie tinut in plin soare.

sursa: http://www.gradinamea.ro/

Ingrijirea bonsailor:

http://www.youtube.com/watch?v=eEw5IL-gsnc&feature=related

vineri, 28 martie 2008

Martie - luna gradinaritului

E luna grădinăritului!
Primăvara pluteşte în aer, totul reînvie iar soarele devine din ce în ce mai îndrăzneţ. În ciuda vremii capricioase şi a zilelor mohorîte care probabil vor mai apărea, este timpul să vă gîndiţi să vă ocupaţi de grădină, deoarece indiscutabil, acum este momentul.
Este indicat să vă adaptaţi rapid la cerinţele sezonului şi nu trebuie să uitaţi nimic din lucrările lunii martie:
E bine sa vă gîndiţi în primul rînd la renovarea gazonului, tunderea trandafirilor (dacă aveţi în grădina dvs) sau a pomilor fructiferi. Martie este luna propice pentru a planta exemplarele cu rădăcini nude (fără bulgări de pămînt): garduri vii, arbuşti, trandafiri, sau pomi.
Totodată este important să vă ocupaţi tot în această lună şi de fertilizarea plantelor existente şi să plantaţi, dacă doriţi să aveţi ceva proaspăt pe masa, mai tîrziu şi ceva legume sau verdeţuri.
Dacă nu aveţi încă o grădină şi vă gîndiţi să vă amenajaţi un asemenea loc, mereu prilej de relaxare, este bine să vă faceţi un plan bine stabilit şi eventual să apelaţi la o firmă specializată. Oricum puteţi începe amenajarea grădinii prin crearea de alei, lucrări de săpare, eliminînd pietrele, resturile şi rădăcinile de buruieni. Plantaţi orice vă doriţi, dar evitaţi să faceţi asta pe îngheţ sau dacă se anunţă zile ploioase.
Martie trece repede şi curăţenia de primăvară ocupă mult timp, şi aşa atît de preţios. Florile "bulboase" se ivesc, mugurii încep să îmbrace ramurile şi ne întîmpină în scurt timp aprilie.
Lucrările ce se pot face în luna următoare, trebuie planificate de pe acum aşa că nu uitaţi:
• să stimulaţi gazonul: tundere, aerare şi fertilizare;
• întreţineţi copacii, arbuştii, gardurile vii;
• plantaţi conifere, perene (recomandabil cele vîndute în "containere");
• să prăşiţi şi să pliviţi;
• să plantaţi bulbi de vară;
• pregătiţi ghivece şi jardiniere şi nu în ultimul rînd creaţi peluze noi.



Important! Însămînţaţi gazonul la două săptămîni după săpături, astfel buruienile anuale au timp să germineze şi le puteţi neutraliza cu săpăliga. Buruienile perene trebuie îndepărtate la săpare.
Nu uitaţi totodată atunci cînd intenţionaţi să achiziţionaţi diverse materiale pentru grădină (puieţi, bulbi, gazon etc) că acestea trebuie să fie pretabile la solul pe care îl aveţi şi să corespundă la stilului grădinii dvs. În acest sens este indicat să cereţi sfatul unei persoane avizate în domeniu, de preferat un consultant de vînzări de la o firmă de profil.
Cei dintre noi care au posibilitatea să‑şi "prelungească" interiorul cu grădina descoperă că această parte a proprietăţii devine "locuibilă" şi că este mai mult decît spaţiul pomilor, verdeţurilor, florilor: este un "living" în aer liber, este "grădina de locuit". Din aprilie şi pînă la primul ger vrem să ne bucurăm de natură – de culoare şi formă, de arome, de soare, de aerul tonic care ne conferă energie.
Şi nu uitaţi vechiul proverb chinezesc care spune că "acel ce plantează o grădină, plantează fericire!"

sursa: http://www.evenimentul.ro/

marți, 29 ianuarie 2008

Iluminatul cu lampi solare


Fie ca e vorba de simple ghivece cu flori, fantani arteziene sau adevarate cascade din piatra, tuturor ne place sa personalizam gradina cu tot felul de elemente decorative. Astazi va prezint lampile solare. Ideale pentru a lumina aleile gradinii dumneavoastra.
De ce ati alege acest tip de iluminat? Pentru ca lampile se incarca ziua de la soare, cu ajutorul celulei fotovoltaice atasata in partea superioara, aceasta incarcand la randul ei un acumulator. Asadar ati scapat de grija alimentarii lampilor cu energie electrica, au disparut cablurile si consumul de energie. Se gasesc in comert lampi solare de toate felurile, mai mici, mai mari, cu design simplu sau mai rafinat, mai ieftine sau ceva mai scumpe in functie de calitate.
Mai nou se gasesc si pitici de gradina "solari". Acestia functioneaza pe acelasi principiu ca si lampile solare luminand cu ajutorul felinarelor.

Iata si un exemplu ceva mai pretentios de lampa solara:


De asemenea, acest tip de iluminat poate fi integrat in pavajul gradinii dumneavoastra, dand aleii dumneavoastra un aspect unic:
Avand in vedere ca in viitor atentia intregii lumi se va indrepta catre protectia mediului si folosirea unor noi surse de energie nepoluante, acest tip de iluminat isi va face cu usurinta loc in gradinile oamenilor si de ce nu si in spatiile publice. Tot ce ramane este ca primarii nostri sa gaseasca fonduri si sa investeasca in aceste minuni ale tehnicii, imbinand utilul cu placutul .



duminică, 27 ianuarie 2008

Amenajari peisagistice

Majoritatea celor care locuiesc la casa nu au neglijat aspectul gradinii. Asadar mediul din jurul casei a fost amenajat cat mai pe placul beneficiarului.
Sa analizam pentru inceput gazonul. In Romania mai toate casele au gazon in jurul lor, acesta acoperind cea mai mare suprafata din gradina. Numai ca multi nu stau sa analizeze inainte de a planta gazonul, daca acesta se potriveste conditiilor climatice sau solului.

Daca alegeti gazonul englezesc trebuie sa tineti cont ca acesta cere o clima moderat oceanica, ceea ce inseamna ca are nevoie de multa apa, in Marea Britanie ploile fiind nelipsite de la rubrica meteo. Este bine sa contactati un specialist in botanicapentru a alege gazonul cel mai potrivit zonei climatice in care va aflati. Veti spune ca "traim in Romania, gazonul pe care l-am vazut eu la prietenul meu de la munte este bun si pentru gradina mea" cu toate ca locuiesc la campie." Este gresit, pentru ca solul, clima sunt diferite. Una e sa pun gazon la munte si alta e sa pun gazon in mijlocul Baraganului. La munte vom pune unul care sa "iubeasca" apa pe cand in Campia Baraganului vom alege un gazon rezistent la seceta si temperaturi ridicate.


Amenajarile florale



Puteti fi chiar dumneavoastra designerul propriei gradini. Lasati-va imaginatia sa creioneze un aranjament floral care sa-ti taie rasuflarea. Flori gasiti pe toate drumurile atat de origine autohtona cat si de origini straine. Alegeti o paleta de culori care sa "dea" cat mai bine cu locuinta dumneavoastra.







Fantanile

Pe piata din Romania sunt tot mai multi producatori de materiale decorative pentru gradini. Fantanile nu fac exceptie de la regula. Puteti alege fantani in miniatura sau impresionante sculpturi in piatra. Acestea dau gradinii dumneavoastra un aspect putin " salbatec".

Casa si Gradina

Am creat acest blog pentru a veni in ajutorul celor care doresc sa-si personalizeze spatiul in care locuiesc.
Vom incerca sa prezentam pe blog ultimile noutati in materie de mobilier, accesorii, materiale de constructii, design interior si exterior precum si activitati specifice gradinaritului.
Cu timpul imi doresc sa se creeze o societate pe acest blog care sa-si impartaseasca opiniile privind amenajarea casei si a gradinii.

marți, 1 ianuarie 2008

Rezultate