marți, 29 ianuarie 2008

Iluminatul cu lampi solare


Fie ca e vorba de simple ghivece cu flori, fantani arteziene sau adevarate cascade din piatra, tuturor ne place sa personalizam gradina cu tot felul de elemente decorative. Astazi va prezint lampile solare. Ideale pentru a lumina aleile gradinii dumneavoastra.
De ce ati alege acest tip de iluminat? Pentru ca lampile se incarca ziua de la soare, cu ajutorul celulei fotovoltaice atasata in partea superioara, aceasta incarcand la randul ei un acumulator. Asadar ati scapat de grija alimentarii lampilor cu energie electrica, au disparut cablurile si consumul de energie. Se gasesc in comert lampi solare de toate felurile, mai mici, mai mari, cu design simplu sau mai rafinat, mai ieftine sau ceva mai scumpe in functie de calitate.
Mai nou se gasesc si pitici de gradina "solari". Acestia functioneaza pe acelasi principiu ca si lampile solare luminand cu ajutorul felinarelor.

Iata si un exemplu ceva mai pretentios de lampa solara:


De asemenea, acest tip de iluminat poate fi integrat in pavajul gradinii dumneavoastra, dand aleii dumneavoastra un aspect unic:
Avand in vedere ca in viitor atentia intregii lumi se va indrepta catre protectia mediului si folosirea unor noi surse de energie nepoluante, acest tip de iluminat isi va face cu usurinta loc in gradinile oamenilor si de ce nu si in spatiile publice. Tot ce ramane este ca primarii nostri sa gaseasca fonduri si sa investeasca in aceste minuni ale tehnicii, imbinand utilul cu placutul .



duminică, 27 ianuarie 2008

Amenajari peisagistice

Majoritatea celor care locuiesc la casa nu au neglijat aspectul gradinii. Asadar mediul din jurul casei a fost amenajat cat mai pe placul beneficiarului.
Sa analizam pentru inceput gazonul. In Romania mai toate casele au gazon in jurul lor, acesta acoperind cea mai mare suprafata din gradina. Numai ca multi nu stau sa analizeze inainte de a planta gazonul, daca acesta se potriveste conditiilor climatice sau solului.

Daca alegeti gazonul englezesc trebuie sa tineti cont ca acesta cere o clima moderat oceanica, ceea ce inseamna ca are nevoie de multa apa, in Marea Britanie ploile fiind nelipsite de la rubrica meteo. Este bine sa contactati un specialist in botanicapentru a alege gazonul cel mai potrivit zonei climatice in care va aflati. Veti spune ca "traim in Romania, gazonul pe care l-am vazut eu la prietenul meu de la munte este bun si pentru gradina mea" cu toate ca locuiesc la campie." Este gresit, pentru ca solul, clima sunt diferite. Una e sa pun gazon la munte si alta e sa pun gazon in mijlocul Baraganului. La munte vom pune unul care sa "iubeasca" apa pe cand in Campia Baraganului vom alege un gazon rezistent la seceta si temperaturi ridicate.


Amenajarile florale



Puteti fi chiar dumneavoastra designerul propriei gradini. Lasati-va imaginatia sa creioneze un aranjament floral care sa-ti taie rasuflarea. Flori gasiti pe toate drumurile atat de origine autohtona cat si de origini straine. Alegeti o paleta de culori care sa "dea" cat mai bine cu locuinta dumneavoastra.







Fantanile

Pe piata din Romania sunt tot mai multi producatori de materiale decorative pentru gradini. Fantanile nu fac exceptie de la regula. Puteti alege fantani in miniatura sau impresionante sculpturi in piatra. Acestea dau gradinii dumneavoastra un aspect putin " salbatec".

Casa si Gradina

Am creat acest blog pentru a veni in ajutorul celor care doresc sa-si personalizeze spatiul in care locuiesc.
Vom incerca sa prezentam pe blog ultimile noutati in materie de mobilier, accesorii, materiale de constructii, design interior si exterior precum si activitati specifice gradinaritului.
Cu timpul imi doresc sa se creeze o societate pe acest blog care sa-si impartaseasca opiniile privind amenajarea casei si a gradinii.

marți, 1 ianuarie 2008

Rezultate