Social Icons

.

luni, 11 iunie 2012

Casa cu acoperis fotovoltaicO tema abordata de cateva ori pe acest blog a a fost utilizarea energiilor alternative pentru casele particulare.
Subiectele abordade din domeniul energiei regenerabile au prezentat un real interes fie ca a fost vorba despre convertirea energiei solare in energie termica, utilizand panourile solare pentru incalzirea apei menajere, ori despre despre utilizarea energiei cinetice a vantului si transformarea acesteia in energie mecanica si ulterior in energie electrica. De asemenea am mai prezentat date referitoare la utilizarea panourilor fotovoltaice pentru alimentarea cu energie electrica a unei case.
Am sa revin astazi cu un astfel de articol, tema principala fiind acoperisul fotovoltaic.

In practica sunt utilizate 2 solutii tehnice:
 1. Montarea panourilor fotovoltaice avand ca suport acoperisul cladirii

 2. Instalarea unui acoperis realizat din panouri fotovoltaice (acoperis fotovoltaic)Intrucat prima varianta este destul de cunoscuta, am sa ma axez pe a 2-a solutie: acoperisul fotovoltaic.


Acoperisul realizat din sindrile fotovoltaice

Acoperisul din sindrile fotovoltaice  asigura partial sau total necesarul de energie electrica al unei cladiri.

Sindrilele fotovoltaice prezentate mai jos au urmatoarele dimensiuni:

latime = 30.48 cm
lungime =  219.71 cm

Firele de conectare, au o lungime de 30.48 cm, sunt dispuse pe partea posterioara a fiecarei placi fotovoltaice si trec prin acoperis pentru conexiuni.
Expunerea standard a fiecarei celule fotovoltaice este de 12.7 cm x 219.46 cm.
Acoperisul fotovoltaic este livrat cu un manual de instalare in care sunt mentionate dimensiunile si modul de dispunere a sindrilelor fotovoltaice. Dupa acest manual, se vor executa gaurile de prindere si de trecere a firelor de conectare pentru sindrilele fotovoltaice.
Iata cum se instaleaza sistemul de sindrile fotovoltaice, de data aceasta peste vechiul acoperis din carton bitumat:
De ce trebuie sa tineti cont inainte de a va instala acest sistem?

1. Cladirea trebuie sa fie pretabila instalarii acoperisului fotovoltaic. Nu trebuie sa existe zone de umbrire a acoperisului, sau acestea sa fie foarte mici.

2. Trebuie sa aveti un o suprafata suficient de mare acoperita cu sindrile fotovoltaice pentru a acoperi necesarul de energie electrica al unei cladiri. Ideal ar fi o suprafata de 30 - 40 m².

3. Conectat sau nu la reteaua publica de energie electrica?
Aveti 2 optiuni:
    -  Sa ramaneti conectat si sa folositi energie electrica din reteaua nationala doar in cazul in care acoperisul fotovoltaic nu produce suficienta energie
   -  Sa fiti independent de reteaua nationala, dar pentru asta este nevoie de un sistem hibrid ce utilizeaza combinatii intre urmatoarele energii: energie solaraeoliana, geotermala (nu prea e cazul tarii noastre) , hidro.

Asadar, un acoperis fotovoltaic este foarte util daca doriti sa va apropiati de independenta energetica.
Pe cat este de util tot pe atat poate fi si aspectos, nuanta de albastru-violet in razele soarelui fiind una placuta ochiului.


4 comments:

 1. Fara doar si poate acesta este viitorul in domeniu.

  RăspundețiȘtergere
 2. Salut,
  Te intereseaza un schimb de link-uri cu
  http://www.incalzitoaresolare.ro/produse/panouri-solare
  site-ul este cu informatii despre panouri solare
  pentru apa calda.
  Multumesc frumos.

  RăspundețiȘtergere
 3. uite , pe mine chiar ma intereseaza un sistem cu panouri fotovoltaice , montat insa peste tigla existenta. Da-mi niste indicatii. :)

  RăspundețiȘtergere

Spuneti-va parerea...

 

Copyright © 2008-2018 - Casa si Gradina

Display Pagerank