Social Icons

.

marți, 20 ianuarie 2009

Izolatie multifunctionala

Locuiesti la ultimul etaj al unui bloc si nu stii cum sa izolezi astfel incat sa fii ferit si de infiltratii de apa si de frig/caldura? Acum poti izola cu spuma poliuretanica rigida, o izolatie multifunctionala care realizeaza: izolatie termica, hidroizolatie, izolatie fonica si izolatie ignifuga.
Si avantajele nu se opresc aici.


izolatie terasa de bloc
 • Aceasta izolatie este ecologica, are o densitate de 3-4 ori mai mare decat polistirenul expandat, iar coeficientul de conductivitate termica este foarte mic (cu cat coeficientul de conductivitate termica e mai mic, cu atat materialul izolator este mai bun, transferul termic scazand o data cu coeficientul de conductivitate).
 • adera la orice tip de material de constructie (actionand la nivel molecular) : beton, caramida, metal, lemn, sticla.
 • productivitatea este foarte mare: se pot izola 700-1000 mp/zi cu un singur utilaj
 • copiaza forma structurii peste care este aplicata; astfel se pot izola cladiri cu forme deosebite (biserici, moschei, turnuri, castele, silozuri, recipienti cilindrici)
 • consolideaza structura pe care este aplicata, neafectand coeficientul de elasticitate
 • transfer termic foarte redus (aproximativ 5° C/24 ore)
 • Hidroizolatia foarte buna, nu permite trecerea apei in stare lichida, dar permite transferul a 5% din volumul vaporilor din incapere
 • Izolarea fonica ce poate merge pana la 62 db
 • Este neutra din punct de vedere chimic
 • Copiaza forma suprafetei pe care este aplicata
 • Se poate aplica pana la -15°Cizolatie mansara

Asadar izoland cu acest material, scapati si de infiltratiile de apa si de caldura verii sau frigul iernii, bucurandu-va pe langa acestea si de o izolatie fonica mai mare.
Este ideala si pentru izolarea mansardelor, aplicandu-se direct sub acoperis. Modul de aplicare si anume prin pulverizare in mai multe straturi face posibila si izolarea zonelor greu accesibile sau cu multe neregularitati. Dupa aplicare se formeaza un strat izolant rigid, ce acopera orice gol si elimina puntile termice existene inainte.
Practic, sistemul de izolatie cu spuma poliuretanica rigida se poate aplica oriunde, acesta aderand la orice tip de material ; se pot izola : case, acoperisuri, terase, mansarde, cabane din lemn, adaposturi pentru animale, hale metalice, ferme, depozite, blocuri, camere frigorifice, silozuri, rezervoare, nave maritime, tancuri petroliere, conducte de alimentare cu apa, conducte cu agent termic, conducte de combustibil si multe altele.
Asadar, putem spune ca acest sistem izoleaza orice.
De obicei, garantia lucrarilor de izolatie cu spuma poliuretanica rigida este de 10 ani.

3 comments:

 1. Ma intereseaza aceasta metoda de izolatie cu spuma poliuretanica rigida pentru o terasa de bloc.

  RăspundețiȘtergere
 2. eu am toata casa si terasa izolata cu spuma poliuretanica - e foarte buna atata timp cat nu este gaurita, agatata, taiata din greseala.... - si pana acum (10 ani de experienta in constructii si design in RO) am vazut prea putini oameni care sunt atenti la detalii importante asa ca - sa mergi pe spuma in sosete, sa nu lasi sarme, cutere, cuie etc

  avand in vedere ca nu am putut sa stau fiecare secunda langa diversi meseriasi care umblau pe terasa casei mele (de la electricieni/instalatorri pana la cei care au turnat sapa) m-am ales cu infiltratii de apa!
  - am luat cele mai bune materiale, am izolat fiecare teava (de la solare, si jacuzzi exterior), am repetat de 10 deori pt fiecare care avea treaba pe acolo 'va rog, sa nu lasati nici o zgarietura pe spuma, pt ca isi pierde proprietatile) - degeaba... :(

  asa ca metodele si materialele bune sunt, apar tot mai multe - dar 'romanasii meseriasi' nu se schimba odata cu progresul tehnologic - tot acolo raman unde au gost, doar ca si mai inraiti...

  RăspundețiȘtergere

Spuneti-va parerea...

 

Copyright © 2008-2014 - Casa si Gradina

Powered by FeedBurner Display Pagerank