Social Icons

.

joi, 3 iulie 2008

Cum sa faci din casa ta o casa inteligenta

In trecut, casele noi erau construite folosind 2 tipuri de cabluri: cablu electric pentru reteaua electrica si cablu telefonic. Casele moderne au nevoie de mai mult decat atat. Numarul crescand de computere personale, aparate electrocasnice, sisteme audio-video sau sisteme de securitate, i-a impins pe constructori sa vina cu oferte de scheme de automatizare a casei care sa inglobeze intreaga tehnologie prezenta in casa, realizand astfel adevarate case inteligente.
Aceste retele avansate realizate de obicei din cabluri UTP cat 5 sau cabluri coaxiale permit proprietarilor sa personalizeze utilizarea tehnologiilor in functie de nevoile fiecaruia. Sunt disponibile si retelele realizate din fibra optica, insa instalarea lor este mai dificila si automat mai scumpa. (Spe exemplu, casa lui Bill Gates din Seattle in valoare de 30 de milioane de dolari, are in dotare o retea de fibra optica lunga de cativa kilometri. Invitatii primesc la intrare chip-uri prin care pot controla luminile, temperatura sau alte optiuni, in timp ce se plimba prin casa).
Gama de oferte variaza de la un simplu sistem de securitate care te poate alerta pe computerul de la serviciu cand ceva nu este in regula acasa, pana la sisteme complete de automatizare a casei ce pot integra sistemele de divertisment, luminile interioare si exterioare, sistemul de irigare a gazonului, sistemul de climatizare si punctele de acces la internet.
Specialistii precizeaza ca cel mai important atunci cand construiesti o casa noua si doresti un astfel de sistem, este sa contactezi inca din faza de proiect o firma specializata in automatizarea caselor, pentru a realiza traseul cablurilor astfel incat, reteaua sa fie cat mai utila si mai economica.
O data ce instalatia este terminata, beneficiarii pot controla intreg sistemul cu ajutorul unor panouri touch-screen ce pot fi montate in nise din perete atent pozitionate, sau a touch-screen-urilor mobile. Folosind toch-screen-urile mobile, beneficiarii pot realiza diferite programe ale luminilor din casa dotate cu senzori de miscare. Pot actiona jaluzelele ridicandu-le sau coborandu-le, pot seta o anumita temperatura in casa, sau o anumita temperatura a apei din piscina.
Tehnologia de automatizare are aplicatii in special pentru casele de vacanta . Tehnologia senzorilor se dezvolta foarte rapid. Exista senzori care pot depista umezeala din pivnita, si te pot alerta chiar si la mii de km distanta. Sistemul poate crea programe de iluminat variabil al casei, dand impresia ca aceasta este locuita, descurajand astfel hotii cat timp tu esti plecat.
Folosind touch-screenurile sistemului de automatizare, beneficiarii
acestei case pot controla jaluzelele, luminile, pot avea acces la
sistemele audio si video, pot regla temperatura, pot realiza programe
video pe ecranele din camerele copiilor.

Un touch-screen ca acesta poate controla un sistem automat
al schemei de iluminat exterior, poate oferi informatii despre
vreme si poate rula un program de "bun-venit" ce deschide usile
garajului si porneste iluminatul cand masina proprietarului
se apropie.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Spuneti-va parerea...

 

Copyright © 2008-2018 - Casa si Gradina

Display Pagerank