Social Icons

.

duminică, 27 ianuarie 2008

Amenajari peisagistice

Majoritatea celor care locuiesc la casa nu au neglijat aspectul gradinii. Asadar mediul din jurul casei a fost amenajat cat mai pe placul beneficiarului.
Sa analizam pentru inceput gazonul. In Romania mai toate casele au gazon in jurul lor, acesta acoperind cea mai mare suprafata din gradina. Numai ca multi nu stau sa analizeze inainte de a planta gazonul, daca acesta se potriveste conditiilor climatice sau solului.

Daca alegeti gazonul englezesc trebuie sa tineti cont ca acesta cere o clima moderat oceanica, ceea ce inseamna ca are nevoie de multa apa, in Marea Britanie ploile fiind nelipsite de la rubrica meteo. Este bine sa contactati un specialist in botanicapentru a alege gazonul cel mai potrivit zonei climatice in care va aflati. Veti spune ca "traim in Romania, gazonul pe care l-am vazut eu la prietenul meu de la munte este bun si pentru gradina mea" cu toate ca locuiesc la campie." Este gresit, pentru ca solul, clima sunt diferite. Una e sa pun gazon la munte si alta e sa pun gazon in mijlocul Baraganului. La munte vom pune unul care sa "iubeasca" apa pe cand in Campia Baraganului vom alege un gazon rezistent la seceta si temperaturi ridicate.


Amenajarile floralePuteti fi chiar dumneavoastra designerul propriei gradini. Lasati-va imaginatia sa creioneze un aranjament floral care sa-ti taie rasuflarea. Flori gasiti pe toate drumurile atat de origine autohtona cat si de origini straine. Alegeti o paleta de culori care sa "dea" cat mai bine cu locuinta dumneavoastra.Fantanile

Pe piata din Romania sunt tot mai multi producatori de materiale decorative pentru gradini. Fantanile nu fac exceptie de la regula. Puteti alege fantani in miniatura sau impresionante sculpturi in piatra. Acestea dau gradinii dumneavoastra un aspect putin " salbatec".

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Spuneti-va parerea...

 

Copyright © 2008-2018 - Casa si Gradina

Display Pagerank